Historie

I juni 2009 var det blevet vores tur til at levere stutterihistorien til Welsh Info. Dette indlæg kan læses her

Dette historiske indlæg er udarbejdet i forbindelse med opstarten af denne web-side i januar 2006:

Stutteri Tanggård startede i 1994 ved et sammentræf af forskellige omstændigheder. Efter at have mistet en gammel pony, skulle der igen liv i folden. Og via en hestehandler fik vi Welsh Mountain hoppen Fakla Beate, som siden har været grundlaget for vores avl.

Da vi i 1995 havde udstillet på Det Fynske Dyrskue, var vi bare ”solgt”. Det med at avle Welsh Mountain ponyer skulle prøves. Og det har vi bestemt ikke fortrudt. Ponyerne har givet os mange gode oplevelser - både i ringen men i særdeleshed også uden for ringen blandt de øvrige avlere og brugere af ”Verdens smukkeste Pony”.

Gennem de følgende år anskaffede og afhændede vi nogle hopper. Da faster Sanne manglede en ridepony til kusinerne, anbefalede vi hende at købe en halvsøster til Beate, nemlig Fakla Talli hos Keld Frandsen, stutteri Fakla. Det var en god disposition, da vi siden har lånt Talli for tid og evighed.

I skrivende stund har vi 5 avlshopper på Tanggård: Beate, Talli, Beates datter Tanggårds Rikke og Beates børnebørn Fakla Cheri og Fakla Monick (e. Tanggårds Aladdin).

Man kan godt sige, at det var ret tilfældigt, at vi fik grundlagt vores avl på de smukke Faklaponyer, hvilket dog har betydet, at vi med tiden er blevet bevidst om avlsmålet, som for stutteri Tanggård er: ”Velgående og omgængelige Welsh Mountain ponyer af Coed Coch -type/-afstamning”.

Af højdepunkterne i showringen kan nævnes: Fakla Beate kåret i 1. klasse på fløjen i 1997, Tanggårds Rikke 23 point samt ærespræmie ved Det Fynske Dyrskue og kåret i 2. klasse A på fløjen i 2000, Tanggårds Aladdin kåret i 1. klasse på fløjen og kåringens bedste hingst i 2000, Tanggårds Shadow BIS-vinder ved følskuet i Sunds i 2003, Fakla Talli 23 point og ærespræmie ved Det Fynske Dyrskue 2004.

Selvfølgelig er det altid dejligt, når man står på fløjen. Men vores ponyer skal være en fornøjelse at omgås 365 dage om året. Og de skal kunne bruges af børn.  

Det vigtigste mål for vores lille stutteri er, at det skal være sjovt at være med.