Nyheder 2016

16. juni Der er sket meget på Tanggård siden sidste opdatering.

Alle hopperne har været til hingst. Cheri og Medina kom hurtigt i brunst på Stutteri Fakla, hvor de var på besøg i 14 dage. Mulan var derimod længe om at komme i brunst. Men også hun blev til sidst bedækket. Og da Mulan og Micro endte med at være perlevenner, blev de gående sammen for at sikre, at hun ikke kom i brunst igen. Så hun er først hentet hjem i dag.

Hvis alt går vel, venter vi således 3 føl i april 2017.

Montana er solgt til Matilde i Sakskøbing, hvor hun skal være ridepony.

Medina har været på Det Fynske Dyrskue. Uheldigvis skulle Nanna til årsprøve i skriftlig dansk lige netop under bedømmelserne. Men heldigvis trådte Jasmin (ridepige hos Stutteri Dahlsminde) til, da der skulle løbes med Medina i ringen. Og her var dommerens sidste bemærkning i beskrivelsen: "Velfremvist pony". Stor tak til Jasmin.

Brian fra Dahlsminde har været så venlig af sende os billeder af Medina:

 

8. maj Ja, man har jo en holdning, til man får en ny. Afledt af skuffelsen over slet ikke at skulle have føl i år. Og udsigten til at kunne have blot følhopper næste år, har gjort, at vi alligevel har valgt at ifole Mulan i år.

Mulan er i dag kørt til bedækning hos Shamrock Micro Cleveland. Og på tirsdag afleveres Cheri og Medina hos Fakla Diablo og Nantdywyll Llenor.

Micro

DiabloOg

 

24.april Her i mens aprilvejret raser, er indgræsningen af ponyerne i fuld gang.
Montana kom hjem igen sidste uge i marts. Og hun er nu sat til salg, da antallet af avlshopper allerede er på de ønskede 3. Så her er chancen for at erhverve en dejlig ride- eller avlshoppe. Se mere her
Cheri og Medina skal til hingst her først i maj. Og så håber vi, at der er føl på Tanggård igen i 2017. Mulan får lov til at nyde livet som unghest endnu et år, og ifoles først næste år.

Vi har i denne uge hørt fra Figo, som blev født her i 2002. Figo er ridepony for 6 årige Emily ved Roskilde. Filur fra samme årgang følger vi tæt på Facebook. Det er altid dejligt at høre fra sine gamle ponyer.

Tanggårds Figo:

 
26. marts Canaja er solgt til Tim Andersen i Årslev, hvor hun bl.a skal være hyggepony for børnebørnene.

13. marts
 
Montana vender hjem igen her i påsken.
Montana har været udlånt som ridepony til Mille siden julen 2014. Men Mille har tabt gejsten for at ride her efter vinteren, så Montana vender hjem et år før planlagt.

Salgslisten er opdateret.
 

2. marts På Tanggård nyder vi, at dagene bliver længere og længere, mens vi glæder os til, at der bliver rigtigt forårsvej.

Vi må desværre erkende, at der ikke kommer føl på Tanggård i år. Også andre planer er ændret siden nytår. Capella forlader os i juni, og kommer derfor ikke til plageskue i maj. Deltagelse ved årets kåring er også aflyst, da arrangementet ikke kan konkurrere med Skanderborg Festival hos yngste generation på Tanggård.

Så tilbage er der kun Det Fynske Dyrskue, hvor vi medbringer Medina......hvis ikke lige Nanna skal til studentereksamen den fredag eller umiddelbart efter. Men så er der jo heldigvis Fynsk Juni Show søndagen efter.

Mulan holder pause fra showringen i år. Så vil vi i stedet bruge tiden på trailertræning, så vi også kan læsse hende, når vi skal hjem igen!!!

Og Canaja vil I kunne finde på salgslisten igen her i foråret. Hun bliver en dejlig ride- eller kørepony. Men hun bliver for stor i forhold til vores idealbillede.

Årets hingstevalg er også på plads. Cheri og Medina bedækkes i år med International Youngstock Champion sec. A Fakla Diablo, hvis far Nantdywyll Llenor samt morfar Maykel Illtyd Dash kan genfindes samme sted i Mulans stamtavle.
 

  Fakla Diablo

2. januar

Et nyt år er startet, og dermed også et nyt show- og følsæson.

Planerne er ikke så stor i år, som sidste år med Internationalt Show. Men Capella skal da til plageskue i maj, og Medina skal luftes på Det Fynske Dyrskue i juni. Vi vil givet vis også kunne findes til Juni Show og årets kåring. Men vi har endnu ikke afgjort, hvem der skal med her.

Hvis alt går vel, skal Cheri (x Shamrock Micro Cleveland) have føl i først i april. Men med 3 måneder til termin ligner hun, i modsætning til de foregående 3 år, desværre slet ikke en drægtig hoppe. Planen er at ifole Cheri og Medina i år.
 

Se endvidere "Nyheder 2015", "Nyheder 2014", "Nyheder 2013",  "Nyheder 2012",  "Nyheder 2011", "Nyheder 2010", "Nyheder 2009", "Nyheder 2008""Nyheder 2007" samt "Nyheder 2006"